Spacer Spacer

Allego får ny ägare

Visma köper Allego, en av marknadens stora aktörer inom informationstjänster och upphandlingssystem. 

Det framgår av ett pressmeddelande i dag på morgonen. Med förvärvet kan Visma erbjuda elektronisk hantering av hela affärsprocessen i offentlig verksamhet – från upphandling och inköp till beställning och betalning.

Allego etablerades 1994, i samband med att Lagen om offentlig upphandling (LOU) infördes i Sverige, och är i dag en av marknadens stora aktörer på området.

– Vi har under snart två decennier varit en pionjär på marknaden och utvecklat tjänster för både köpare och säljare. Visma har den marknadsposition och de finansiella muskler som krävs för att Allego ska kunna utvecklas på det sätt vi önskar, samtidigt som det också skapar nya utvecklingsmöjligheter för både medarbetare och kunder, säger Allegos vd och grundare, Claes Aldurén.

Internetlösningar. Visma Opics vd, Daniel de Sousa, säger att med förvärvet av Allego får man förutsättningar att leda utvecklingen av effektiva internetlösningar för offentlig upphandling.

Han fortsätter:
– Marknaden för informationstjänster och systemtjänster är idag fragmentiserad med många små leverantörer. För att förverkliga statens ambitioner om en helt elektronisk upphandling krävs det stora investeringar, vilket nu möjliggörs.

Nya produkter 2011. Efter förvärvet av Allego får Visma marknadens bredaste produktportfölj med tjänster inom upphandlingsområdet, samtidigt som ambitionsnivån i utvecklingsarbetet stärks ytterligare.

– Utvecklingen av smarta lösningar för att stödja affärsprocesserna mellan offentlig sektor och dess leverantörer är fortfarande bara i sin linda. Kunderna kan räkna med flera nya produktlanseringar redan under 2011, säger Visma Opics vd, Daniel de Sousa.

Visma förvärvar bolagen Allego AB och Allego Upphandling AB. Allegos verksamhet omsätter drygt 25 miljoner kronor och utgörs av informationstjänster, elektroniska stödsystem för upphandlingsprocessen samt tidningen AnbudsJournalen. Allego har knappt 30 anställda med kontor i Falun och Stockholm.

Läs mer om affären i nr 20 av AnbudsJournalen med utgivning den 23 december. 

→ Fler nyheter

Spacer
 

FALUN
 
Box 406, 791 28 FALUN
Tel 023-705 700 Fax 023-705 705
E-post info.opic@visma.com
    © Copyright Visma Commerce AB